Om Protekta Farms

​Lidt uden for Kalundborg ligger Protekta Farms A/S, som oprindeligt hed Dansk Protekta A/S. Virksomheden blev grundlagt af Åge Jakobsen sidst i 1960´erne, egentlig med det formål at bygge moderne, effektive og prisvenlige svinestalde til de danske landmænd.

Der blev i løbet af 1970'erne således bygget over 2500 ”Protekta-stalde” både i Danmark og i udlandet.

Samtidig med byggevirksomheden, blev en voksende svineproduktion opbygget på ejendommen i Illerup. Svineproduktionen gav erfaringer til videre udvikling i stalde og avl. Således var Åge Jakobsen den første avler, der importerede nye svineracer til landet for at forbedre økonomien i produktion. De første Duroc og Hampshire blev importeret fra Canada i 1976.

I 1999 overtog sønnen, Anders Jakobsen, ejendommen og har siden udviklet den til landbrugsvirksomhed under navnet Protekta Farms A/S. Produktionen har basis i 2000 årssøer med produktion af slagtesvin og smågrise. I 2018 er hele anlægget ombygget og en ny moderne farestald er opført.

Der er i dag 16 ansatte i staldene på Protekta Farms A/S

Sammen med Ulrik Olsen ejer Anders Jakobsen Agrovest Aps, som i dag driver deres jorder, cirka 1400 hektar som økologisk planteavl. 

Har du et spørgsmål, som du mangler svar på?​

Ønsker du at høre nærmere om vores svineproduktion? Så er du mere end velkommen til at ringe til os på 

59 50 22 03.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Protekta Farms A/S

​CVR: 18490730

Adresse:

Brændemosevej 31,

4400 Kalundborg

59 50 22 03

Send e-mail

Vi er medejer af AgroVest:​

Find os på Facebook:

Klik her

Firma info:

Udover Protekta Farms ejer og driver Anders også planteavls selskabet Agrovest sammen med Ulrik Olsen og herfra driver de cirka 1400 ha økologisk planteavl.